Navigácia

  • Karneval

    Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Vo štvrtok 8.2.2024 sa mohli naši žiaci zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri príprave masiek. Bolo vidieť, že máme tvorivých žiakov a  rodičov. Súčasťou karnevalu bola nielen tanečná zábava, ale tiež zaujímavá tombola.

  • Lyžiarsky výcvik 2023/24

    Žiaci 7. B triedy sa v termíne od 31.1. 2024 do 6.2.2024 zúčastnil lyžiarskeho výcviku na svahoch lyžiarskeho strediska Vernár Studničky. Žiaci stáli na lyžiach prvýkrát v živote  a my veríme, že nie poslednýkrát. Po prekonaní obáv, prvých ťažkostí a strachu sa žiaci za pomoci skúsených inštruktorov z radov pedagógov začali pomaly učiť základom lyžiarskeho umenia. Postupne deň za dňom sa ich zručnosti zlepšovali a naučili sa základy techník lyžovania. Svoje zručnosti a kvalitu si zmerali v slalomovom preteku.

  • Geografická olympiáda - školské kolo

    ​​​​​​Dňa 19.1.2024 sa konalo online školské kolo olympiády z geografie. V kategórií F (6.-7.roč.) a E (8.-9.roč.) súťažilo spolu 8 žiakov, z ktorých boli 6 úspešní riešitelia, dosiahli viac ako 55 bodov a pokračujú ďalej do okresného kola, ktoré bude 12.3.2024 v Spišskej Novej Vsi.

    Tadeáš Šefčík - 86 bodov - úspešný riešiteľ                 Matej Neupauer - 66,2 bodov - úspešný riešiteľ 

    Simon Švarc -  73 bodov úspešný riešiteľ                    Xénia Olejníková - 63,778 bodov - úspešný riešiteľ 

    Vanesa Šefčíková - 69 bodov - úspešný riešiteľ          Šimon Baleja - 58,2 bodov - úspešný riešiteľ           

    Matúš Marušinský - 47 bodov - riešiteľ                         Filip Legeza - 42,178 bodov - riešiteľ     

  • United Neighbours of London

    United Neighbours of London

    30.1.2024 sa žiaci 7.A , 9. A a 8.B zúčastnili  v Spišskej Novej Vsi  v Kine Mier divadelného predstavenia v anglickom jazyku. Herci nám priblížili reakcie obyvateľov jednej bytovky , ktorí dostali list s oznámením, že o 12:00 si príde po nich smrť a všetci musia byť v tom čase doma. Strávili sme tam príjemné popoludnie, angličtina bola zrozumiteľná aj pre menej zdatných angličtinárov.

  • Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo

      

    Dňa 17.1. 2024 sa na ZŠ Komenského v Spišskej Novej Vsi konalo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktorá pozostávala z písomnej a ústnej časti.

    Každú  zúčastnenú školu mohli reprezentovať v jednotlivých kategóriách víťazi školských kôl a naši žiaci sa v silnej konkurencii umiestnili  nasledovne:

    V kategórii 1B (8.-9.roč.): Filip Olejník  ( 9.A) -  20.miesto

    V kategórii 1A (5.-7.roč.): Simona  Chovancová (7.A ) -  5. miesto

     Žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

     

     

  • Návšteva Spišského divadla

    Krásny kultúrny zážitok mali žiaci 1.A a.4.A 10.januára 2024, ked navštívili Spišské divadlo v Spišskej Novej Vsi. V divadelnom predstavení Perinbaba niektorí žiaci videli prvýkrát naživo skutočných hercov, ktorí všetkých potešili pekným príbehom, piesňami a aj humornými scénami. Už teraz sa tešia na ďalšiu návštevu divadla.

  • 20 + C + M + B + 24

    Nový kalendárny rok 2024 sme ako tradične začali koledou a posvätením všetkých našich tried, učební i školskej kuchyne. Ďakujeme pánovi farárovi, pánovi kaplánovi za posvätenie a požehnanie nielen školských miestností, ale aj všetkých žiakov. Zároveň ďakujeme našim šikovným dievčatám, ktoré túto pobožnosť obohatili hrou na hudobných nástrojoch a svojim spevom. Nech nás Božie požehnanie sprevádza po všetky dni roku 2024. 

  • Vianočná burza

    V predvianočnom týždni, v utorok 19.12.2023, sa na našej škole uskutočnila vianočná burza. Aj tento rok poputuje finančný výťažok z predaja na charitatívny účel a pomôže rodine, ktorá to potrebuje. Prajeme im, aby napriek ťažkostiam, s ktorými musia bojovať, nestrácali vieru v dobro. Nech im náš Pán posiela do cesty aj ľudí, ktorí stále dokážu pomáhať.   

  • Vianočná pošta našim starkým

    Žiaci 1.A triedy sa rozhodli spríjemniť vianočné sviatky našim starkým v domove dôchodcov. Každý z nich pre nich vyrobil vianočnú pohľadnicu s krásnym prianím, ktorú sme im hromadnou vianočnou poštou zaslali. Odmenou im bolo poďakovanie vo forme certifikátu za vianočnú poštu, ktorý za túto peknú myšlienku dostali.

  • Vianočná pošta

    Aj tento rok sme boli súčasťou 7. ročníka Vianočnej pošty pre seniorov.

    ​​​​​​Žiaci 7.A a 7.B tvorili pozdravy s vianočným vinšom, ktoré potešia klientov z Centra sociálnych služieb v Kružlove pri Bardejove.

    ​​

  • Vyplácanie dopravného

    Dopravné pre žiakov z Arnutoviec sa bude vyplácať rodičom dňa 18.12.2023 od 8,00 hod. Povinný je občiansky preukaz.

    Riaditeľ školy

  • Riaditeľské voľno

    Vážení rodičia , milí žiaci

    Oznamujem Vám, že podľa § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.z. O výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/ 2009 Z.z.  O podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách,  poskytujem  v dňoch 21 a 22.12.2023 žiakom školy riaditeľské voľno z dôvodu aktualizačného vzdelávania učiteľov. V školskom roku 2023/2024  je to prvý a druhý deň voľna.

    Ďakujem za pochopenie.

    S pozdravom

    Ing. Michal Švajka,

    riaditeľ školy

  • Imatrikulácie prvákov

                                                                              PRVÁCKY SĽUB

    My -  prváci, sľubujeme,

    že na hodinách pozor dáme.

    Písmenká  a  čísla  napíšeme

    vždy úhľadne

    a nie ako nám napadne.

    Slušní budeme celý rok,

    na chodbe budeme mať pomalý krok.

    Domáce úlohy robiť chceme a

    aj desiatu celú zjeme.

    Tak na svoju prvácku česť

    sľubujeme!!!

    Týmto prváckym sľubom, sa žiaci 1.A stali 16. novembra 2023 právoplatnými žiakmi našej školy. Od septembra, kedy po prvýkrát prekročili prah našej školy, sa už postupne zoznámili s prostredím, s novými spolužiakmi, s učiteľmi a samozrejme, stihli sa už aj niečo naučiť. Objavujú nové – doteraz nepoznané veci v matematike, slovenskom jazyku, prvouke, učia sa čítať i písať. A to, že sú v tom naozaj dobrí, o tom nás aj počas pasovania za prvákov sami presvedčili. Siedmaci ich vyskúšali z viacerých predmetov a prváci v skúške obstáli. Pripravili si pre nich rôzne otázky i disciplíny, vystúpili s pekným programom. Prváci pomohli princeznej poraziť zlú ježibabu a prinavrátiť kráľovstvu s názvom ŠKOLA šikovných a múdrych obyvateľov. Za prvákov ich pasoval pán riaditeľ a po celý čas bol pri svojich prváčikoch triedny pán učiteľ Peter Roxer. Po oficiálnej časti nasledovalo občerstvenie, no a ako to pri významných udalostiach býva, tak aj šampanské. Samozrejme – detské J Triedny pán učiteľ pre prváčikov nakoniec pripravil prekvapenie – v podobe diskotéky. A veru tancovalo sa dlho, dlho...Veď akoby nie, keď v ten nasledujúci deň bolo voľno a nebolo treba vstávať do školy J

  • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

     

    Posledný novembrový týždeň na našej škole prebehlo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku.

    Žiaci súťažili v dvoch kategóriách 1A (5. – 7. ročník) a 1B ( 8.-9.ročník). A tu je výsledok.

    Kategória 1.A   1.miesto Simona Chovancová

                                 2. miesto Michal Petrás

                                3. miesto Tadeáš Šefčík

    Kategória 1 B    1. miesto Filip Olejník

                                2. miesto Xénia Olejníková

                                3. miesto Samuel Melega

    Všetkým zúčastnením ďakujeme a víťazom kategórií prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

  • ADVENT 2023

    Na prežívanie adventného obdobia sa pripravujú aj žiaci našej školy. Príprava sa začala zhotovením adventného venca našimi deviatakmi, ktorý nám požehnal náš pán farár. Každé ráno cez rozhlasové vysielanie nás bude sprevádzať Staviteľ sv. František – budovaním jasličiek v srdci, pretože tento rok slávime 800. výročie zhotovenia Betlehemu, ako ho poznáme dnes. Sv. František nám má byť príkladom pokoja a dobra. Pán farár nám zároveň ponúkol veľmi peknú aktivitu Emauzských učeníkov. Nimi sa učíme počúvať medzi sebou navzájom, no zároveň učíme sa počúvať srdcom.

    Nech Adventné obdobie naladí naše srdcia na ticho, pokoj a dobro, aby sme na Vianoce s radosťou privítali narodenie Pána Ježiša Krista!

  • Červená streda

    Streda, 22.11. 2023, bola vyhlásená ako ČERVENÁ STREDA, kedy sa pozornosť celého sveta obrátila na osudy miliónov prenasledovaných, utláčaných a ohrozených kresťanov, ktorí pre svoju vieru v Ježiša znášajú rozličné formy utrpenia a mnohí už prišli aj o svoj život. Stovky známych katedrál, kostolov, kláštorov a budov na celom svete boli osvetlené krvavočervenou farbou, ktorá pripomína krv všetkých kresťanov, ktorá bola vyliata ako svedectvo živej viery v Krista. K tejto spomienke na prenasledovaných kresťanov sa pripojili aj všetci učitelia a žiaci našej školy, ktorí si červeným oblečením a spoločnou modlitbou uctili pamiatku všetkých mučeníkov a trpiacich kresťanov.

  • iBobor 2023

    V dňoch 6. až 10.novembra 2023 sa takmer všetci žiaci 4. až 9. ročníka zúčastnili celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Súťažilo celkovo 198 žiakov našej školy, z ktorých bolo 8 úspešných riešiteľov. V kategórii Bobrík boli úspešní: Tomáš Vronč zo 4.A, ktorý skončil na celom Slovensku medzi prvými a dosiahol najvyšší počet bodov 96.Ďalej zo 4.A boli úspešní aj: Adriana Šefčíková a Sabína Sefčíková. V kategógii Benjamín boli úspešní všetci zo 7.A triedy: Vanesa Šefčíková, JúliaTrojanová, Tadeáš Šefčík, Nela Vrončová, Diana Pekariková, Simona Chovancová a Lenka Kovácsová. V najstaršej kategórii Kadet bol úspešný riešiteľ Samuel Melega z 9.A triedy. Všetkým zúčastneným tejto populárnej súťaže ďakujeme a úspešným riešiteľom blahoželáme a želáme veľa pekných úspechov v ďalšom kole o rok. Súťaž organizačne zabezpečovali p. učiteľka Černická, Babíková a Maláková. Všetkým Pán Boh zaplať.

  • Bubnovačka 2023

    Aj tento školský rok  sa naša škola zapojila do celoslovenského podujatia – Bubnovačka 2023.

    Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznela Slovenskom a Českom už po desiaty krát, aby sme si pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! Patronát nad podujatím v SR prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

    Ako aj v minulosti, aj tento rok  bolo spoluorganizátorom bubnovačky Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch a prenesene cez ich koordinátorov aj v mestách po Slovensku.

     

    KTO STOJÍ ZA BUBNOVAČKOU

    Bubnovačku rozbehlo v roku 2014 Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovensko, ktoré sa problematike násilia na deťoch venuje viac ako 22 rokov.  Už niekoľko ostatných ročníkov prebieha toto podujatie v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch, ktoré je organizačnou súčasťou MPSVR SR a ktoré na Slovensku zohráva kľúčovú úlohu pri realizácii konkrétnych systémových riešení, zabezpečujúcich ochranu detí pred násilím. A vďaka spoluorganizátorovi – pražskému Centru Locika, z.ú., prekročila Bubnovačka hranice Slovenska aj tento rok.

     

    ČO BUBNUJEME V NOVEMBRI 

    November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa. 

    18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.

  • Imatrikulácia 1.D

    V septembri sme nastúpili do školy zvedaví a smädní po vedomostiach. Teraz, keď sme sa trochu oťukali, boli sme symbolicky v slávnostnejšej atmosfére našej imatrikulácie oficiálne prijatí za žiakov našej školy. Pri tejto príležitosti sme si sľúbili svedomito pracovať a učiť sa. Našu imatrikuláciu nám osladili a darčekmi potešili žiaci z 9.A triedy. Ďakujeme a nesklameme.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

    Milí rodičia, žiaci a priatelia našej školy.

    Aj tento školský rok sme sa zapojili do celoslovenskej výzvy, ktorej cieľom je počas Vianoc priniesť kúsok radosti a lásky seniorom po celom Slovensku. Spoločne budeme vyrábať krabičky a plniť ich darčekmi, ktoré vyzbierame. Darčeky môže priniesť každý, kto chce pomôcť a potešiť seniorov. Táto výzva je dobrovoľná. 

    Veríme, že aj naša malá pomoc dokáže niekomu druhému vyčariť úsmev na tvári a počas najkraších sviatkov v roku mu pripomenúť hodnotu života, lásky a nezištnej pomoci.

    Ďakujeme za Vašu ochotu pomáhať! 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Cirkevná základná škola Juraja Sklenára
    Školská 54/55,
    05 313 Letanovce
    email: skola@czsjs.sk
    IČO: 31942067
    DIČ: 2020719657
  • +421 x 0534491223

Fotogaléria