Navigácia

  • Voľná pracovná pozícia

    Hľadáme upratovačku.

    Riaditeľ CZŠ Juraja Sklenára vyhlasuje výberové konanie na pozíciu upratovačka. Jedná sa o prácu na zástup na dobu určitú so skúšobnou dobou 3 mesiace a úväzkom 100%. Požadujeme základné vzdelanie, spoľahlivosť, zmysel pre poriadok, disciplinovanosť, flexibílnosť, tímovosť, praktickosť a prax v odbore s doporučením vítaná. Ponúkame mzdu podľa zákoníka práce. Záujemkyne o túto prácu doručte osobne žiadosť do zamestnania v písomnej podobe. O dátume výberového konania Vás budeme vopred informovať.

  • Slávik Slovenska 2024

    V utorok 19.3.2024 nám žiaci našej školy predviedli svoje spevácke talenty v speve slovenských ľudových piesní. Súťažilo sa v troch kategóriach a ocenili sme týchto žiakov:

    1. kategória - žiaci 1. - 3. ročníka

    1. miesto - Izák Polhoš 3.B

    2. miesto - Nikolas Polhoš 1.C

    3. miesto - Mária Mistríková 1.A, Scarlet Behárová 3.A

    2. kategória - žiaci 4. - 6. ročníka

    1. miesto - Tomáš Vronč 4.A

    2. miesto - Kristián Kroščen 5.A

    3. miesto - Jana Šarišská 4.C

    3. kategória - žiaci 7. - 9. ročníka

    1. miesto - Alena Mušutová 7.A

    2. miesto - Eliška Duľová 7.A

    3. miesto - Patrícia Gurecká 7.A, Dalibor Žiga 8.A

  • Deň počatého dieťaťa

    Každý rok 25. marca slávime Deň počatého dieťaťa, kedy si pripomíname nesmiernu cenu, akú má každý počatý ľudský život. Aj dieťatko, ktoré sa síce ešte nenarodilo, ale jeho matka ho nosí pod srdcom, je plnohodnotným ľudským tvorom, z ktorého raz vyrastie silný občan nášho štátu, obce či školy. Na našej škole si pripnutím bielej stužky na oblečenie pripomíname, že každý ľudský život, a zvlášť bezbranný, si zasluhuje ochranu a starostlivosť už od prvého okamihu života – teda od počatia. Mottom tohtoročnej kampane, ktorá sa venuje Právam počatého dieťaťa je: ,,Neviditeľný začiatok, viditeľné práva”

    Svoj postoj k hodnote počatého života môžeme všetci vyjadriť tým, že celý týždeň od 25. do 31.3.2024 budeme nosiť bielu stužku na oblečení, čím zviditeľňujeme neviditeľného človeka a vyjadrujeme pozitívny postoj, že život je dar, ktorý treba chrániť.

  • Druháci čítajú prvákom

    Motto: Nemilovať knihy znamená nemilovať múdrosť. Nemilovať múdrosť však znamená stávať sa hlupákom.

                                                                                                                                                       J. A. Komenský

     

    V dnešnej dobe internetu a mobilov sa klasické knihy dostávajú do úzadia. Práve v marci - mesiaci knihy si naplno uvedomujeme potrebu čítania. Preto sa žiaci 2.B rozhodli siahnuť po rozprávkovej klasike  a dňa 13. marca prečítali a zahrali príbeh O Červenej Čiapočke svojim spolužiakom   z 1.D triedy. Takéto oživenie čítania sa žiakom veľmi páčilo a rozhodli sa, že si to prídu zopakovať s ďalšou peknou rozprávkou.

  • Svetový deň vody

    Dňa 22.3.2024 si pripomíname Svetový deň vody. Voda je nenahraditeľná súčasť života každého z nás. Väčšina ľudí bez nej neprežije viac ako tri dni. Aktuálnosť a význam tohto dňa je daná aj skutočnosťou, že na svete viac ako 2 miliardy ľudí trpí nedostatkom pitnej vody, alebo nemá prístup k vode. Mnohí z nás ňou aj napriek tomu často plytváme a častokrát si neuvedomujeme jej bohatstvo. Preto je dôležité ňou šetriť a vážiť si ju ! Voda má nekonečné množstvo využití.

    Fakty o vode, ktoré ste možno nevedeli:

    - pri narodení tvorí 80% váhy novorodeniatok

    - v dospelosti ľudský mozog tvorí 70% vody 

    - zachraňuje ľudské životy pri požiaroch

    - zmierňuje bolesť hlavy a únavu

    - prispieva k lepšej činnosti mozgu, udržuje mladistvú kožu, ochraňuje srdce

    - miliardy litrov vody sa spotrebuje každý deň na splachovanie na toaletách

    - používa sa na výrobu potravín všetkého druhu

    - väčšina pitnej vody sa nachádza pod povrchom Zeme

    - 1,7 % vody na Zemi je trvale zamrazená

    - najväčším zdrojom pitnej vody je Antarktída ........ a omnoho viac .......

     

    !!!!!!!!!!!!!!! VÝZVA PRE CELÚ ŠKOLU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Pokúsme sa v tento deň ukázať, že si vodu vážime tak, že si oblečieme akékoľvek oblečenie modrej farby. Verím, že nás bude čo najviac .

     

    Každoročne Východoslovenská vodárenska spoločnosť a.s. vydáva ku dňu vody časopis Vodník. Tento rok sa hlavná téma nesie v znamení VODA ZA MIER - WATER FOR PEACE. Starší žiaci tieto slová vo forme tajničky hľadali pomocou rôznych úloh z časopisu, kde si precvičili čitateľskú ale i matematickú gramotnosť. Na záver vymysleli a nakreslili logo - motív hlavnej myšlienky.

    S VVS sa môžete zapojiť i do kvízu a vyhrať pekné ceny.

    https://fliphtml5.com/xrtaz/angk/Vodn%C3%ADk_2024/11/

    Babíková

  • Návšteva Spišskej knižnice

    Marec je venovaný knihám a my, žiaci 4.A máme veľmi radi knihy a príbehy, ktoré sa v nich ukrývajú. Knihy si požičiavame navzájom a tiež z knižnice - školskej, obecnej a aj z tejto Spišskej knižnice. Každý rok tam radi chodíme na besedy. Tentokrát to bola beseda o známom spisovateľovi Roaldovi Dahlovi a jeho tvorbe. Pani knihovníčka nám pútavo rozprávala o množstve fantastických, strašidelných a aj smiešnych príbehov z jeho kníh. Zapojili sme sa tiež do Čitateľského maratónu, keď sme prečítali úrovok z Dahlovej knihy  Akčantyrok. Samozrejme sme z knižnice neodišli naprázdno...v ruksačikoch si niektorí niesli domov nové dobrodružstvá na čítanie.

    Z voľným časom pred odchodom vlaku domov sme sa "zmenšili" pri lienke, mravcovi či včielke a zabavili sa v Laboratóriu. Dokonca sme sa skamarátili aj s chameleónom. Bola to zábava :)

  • Marec - mesiac knihy v 1.A a 4.A

    Prváci a štvrtáci sa dňa 20.3.2024 ocitli v krajine rozprávok. Cestovali s rozprávkovým kufríkom, do ktorého si ukladali získané častí puzzle za jednotlivé splnené úlohy. Riešili rôzne rébusy, hádanky, tvorili smiešne rozprávky a tiež správne skladali deje pomotaných rozprávok alebo kreslili Dievčatá si vytvorili čarovné zrkadlá a chlapci, ale aj niektoré dievčatá, si zostrojili meče na obranu svojho kráľovstva. O tom, že to boli krásne princezné a statoční ryteri svedčia aj tieto fotografie...

  • Beseda s vysokohorským nosičom

  • Všetkovedko

  • Vyhodnotenie školského kola pytagoriády a geografickej olympiády

  • Hviezdoslavov Kubín

  • Polročný výlet na Štrbské Pleso

    Žiaci 1.A a 4.A sa dňa 16.2.2024 vybrali na výlet do Vysokých Tatier. Cestou vlakom pozorovali okolité obce a tatranskú prírodu. keďže u nás už po snehu nebolo ani chýru, v Tatrách si ho deti ešte pekne užili. Krásne slnečné počasie, zasnežená krajina a čaro zamrznutého Štrbského plesa a prechádzka okolo neho s peknými pohľadmi na obrovské tatranské štíty prispeli k nezabudnuteľnému zážitku. Výnimočnou bodkou bolo stretnutie s malou zvedavou veveričkou.

  • Čas premien

    Naše dievčatá zo 6.A a 6.B triedy sa v utorok 20.2.2024 zúčastnili prednášky s lektorkou Zuzanou Šutou pod názvom ČAS PREMIEN. Vo veľmi pútavej prednáške sa dozvedeli o všetkých fyzických a psychických zmenách, ktoré sprevádzajú dievčatá počas puberty a cestou dospievania. Naše dievčatá prednášku pozorne počúvali a v závere vedeli odpovedať na všetky kontrolné otázky. Prednášajúcej a aj nám tým urobili veľkú radosť.

  • Karneval na prvom stupni

    8. februára sa žiaci prvého stupňa zabavili na tradičnom fašiangovom karnevale, kde si spolu zatancovali vo vlastnoručne vyrobených maskách. Vzhľadom na chrípkové obdobie si každá trieda spravila svoj maškarný ples sama. Táto skutočnosť mu však neubrala na veselosti a zábave.

  • Národný týždeň manželstva

    V týždni od 12.2.-18.2.2024 sa na celom  Slovensku slávi v Cirkvi Národný týždeň manželstva. Manželstvo je sviatosť, v ktorej Boh požehnáva lásku medzi mužom a ženou a počas celého ich vzťahu im pomáha prekonávať všetky nástrahy a prekážky, ktoré ničia túto lásku a vernosť. Manželstvo sa týka všetkých Vás, milí žiaci, hoci ešte nežijete v manželskom zväzku. Vďaka láske vašich rodičov a ich zväzku v manželstve ste dnes tu a rodičia Vám darovali život.

    Spomeňme si preto spoločne na našich rodičov. Pozývam Vás, aby ste sa každý deň v tomto týždni pomodlili za manželstvo a lásku svojich rodičov. 

     

    Modlitba za manželstvo

    Pane Ježišu, odovzdávame Ti manželstvá celého Slovenska.

    Prosíme Ťa, daj manželom vernosť a vytrvalosť zotrvať na ceste manželstva,

    na ktorú nastúpili dňom uzavretia sviatosti manželstva.

    Ochraňuj manželstvá pred nebezpečenstvom nevery,

    pred ochabnutím v láske, pred netrpezlivosťou a sebeckosťou.

    Zachovaj ich vo svojej milosti po všetky dni ich spoločného života.

    Daj im silu kráčať spolu cestou manželstva a pomôž im prekonávať všetky životné prekážky.

    Ďakujeme Ti, že spájaš muža a ženu nerozlučiteľným putom,

    daj im milosť vytrvať spolu až do smrti.

    Daj, aby si vzájomne pomáhali na ceste k svätosti

    a cez manželskú lásku raz prišli k Tebe spolu so svojimi deťmi a chválili Ťa na veky vekov.

    AMEN

  • 9.2.2024 Hrebienok - Tatranský ľadový dóm

    Krásu zimnej zasneženej prírody obdivovali žiaci 7.A triedy počas túry na Hrebienok. Nevynechali sme návštevu Tatranského ľadového dómu. Interiér ľadového chrámu zdobí monumentálna stavba z Londýna – Westminsterské opátstvo, ako pocta k 15. výročiu návštevy Kráľovej Alžbety II. na Slovensku a vo Vysokých Tatrách. V opátstve Westminster Abbey prebehla korunovácia kráľovnej Alžbety II. a aj súčasného kráľa Karola III.

    Zaujali nás aj ľadové sochy, ktoré boli zhotovené majstrami z rôznych krajín v zastúpení Slovenska.

     

  • Karneval

    Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Vo štvrtok 8.2.2024 sa mohli naši žiaci zabaviť v maskách, ukázať svoju kreativitu pri príprave masiek. Bolo vidieť, že máme tvorivých žiakov a  rodičov. Súčasťou karnevalu bola nielen tanečná zábava, ale tiež zaujímavá tombola.

  • Lyžiarsky výcvik 2023/24

    Žiaci 7. B triedy sa v termíne od 31.1. 2024 do 6.2.2024 zúčastnil lyžiarskeho výcviku na svahoch lyžiarskeho strediska Vernár Studničky. Žiaci stáli na lyžiach prvýkrát v živote  a my veríme, že nie poslednýkrát. Po prekonaní obáv, prvých ťažkostí a strachu sa žiaci za pomoci skúsených inštruktorov z radov pedagógov začali pomaly učiť základom lyžiarskeho umenia. Postupne deň za dňom sa ich zručnosti zlepšovali a naučili sa základy techník lyžovania. Svoje zručnosti a kvalitu si zmerali v slalomovom preteku.

  • Geografická olympiáda - školské kolo

    ​​​​​​Dňa 19.1.2024 sa konalo online školské kolo olympiády z geografie. V kategórií F (6.-7.roč.) a E (8.-9.roč.) súťažilo spolu 8 žiakov, z ktorých boli 6 úspešní riešitelia, dosiahli viac ako 55 bodov a pokračujú ďalej do okresného kola, ktoré bude 12.3.2024 v Spišskej Novej Vsi.

    Tadeáš Šefčík - 86 bodov - úspešný riešiteľ                 Matej Neupauer - 66,2 bodov - úspešný riešiteľ 

    Simon Švarc -  73 bodov úspešný riešiteľ                    Xénia Olejníková - 63,778 bodov - úspešný riešiteľ 

    Vanesa Šefčíková - 69 bodov - úspešný riešiteľ          Šimon Baleja - 58,2 bodov - úspešný riešiteľ           

    Matúš Marušinský - 47 bodov - riešiteľ                         Filip Legeza - 42,178 bodov - riešiteľ     

  • United Neighbours of London

    United Neighbours of London

    30.1.2024 sa žiaci 7.A , 9. A a 8.B zúčastnili  v Spišskej Novej Vsi  v Kine Mier divadelného predstavenia v anglickom jazyku. Herci nám priblížili reakcie obyvateľov jednej bytovky , ktorí dostali list s oznámením, že o 12:00 si príde po nich smrť a všetci musia byť v tom čase doma. Strávili sme tam príjemné popoludnie, angličtina bola zrozumiteľná aj pre menej zdatných angličtinárov.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Cirkevná základná škola Juraja Sklenára, Školská 54/55, 053 13 Letanovce
    Školská 54/55,
    05 313 Letanovce
    email: letanovce1@gmail.com
    IČO: 31942067
    DIČ: 2020719657
  • +421 x 0534491223

Fotogaléria